RadioSon: Bani de la bugetul national prin PNDL pentru proiecte de infrastructura pentru Sighisoara si localitatile limitrofe

0
1343
views

Pe lista judetului Mures pentru Sighisoara se regasesc finantari pentru doua proiecte pentru Retea de canalizare menajera si statie de epurare in municipiul Sighisoara- sat Hetiur: 3.353.209 lei si pentru Pod peste raul Tarnava Mare: 6.570.260 lei.
Si comunele din apropiere de Sighisoara se regasesc pe lista de finantari prin programul PNDL2.

Astfel Saschizul primeste bani pentru Extindere si modernizare alimentare cu apa, reabilitare strazi si poduri, comuna Vanatori primeste bani pentru Modernizare drumuri si asfaltare DJ Murebu- Archita, Danesul va primii bani pentru reabilitare poduri, Apoldul pentru canalizare menajera si statie de epurare iar Albestiul pentru extindere retea de canalizare.

PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice (10S), în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene începe implementarea etapei a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), prin care vor primi finanţare toate proiectele eligibile ale administraţiilor publice locale.
Astfel, a fost încheiată analiza de specialitate cu privire la alocările de fonduri din cadrul programului şi au fost semnate toate ordinele de finanţare pentru judeţele ţării. Poza ilustrativa.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara