RadioSon: Cine este Bogdan Burghelea noul viceprimar al Sighișoarei?

0
983
views

Bogdan Burghelea a fost ales viceprimar al Sighișoarei, în urma votului din cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local din data de 8 decembrie 2020.

Consilierul local Bogdan Burghelea a fost propunerea UIPS pentru funcția de viceprimar al municipiului, acesta obținând 10 din cele 18 voturi ale consilierilor aflați la ședință, celalalte 8 voturi fiind atribuite, în mod secret, conform procedurii, consilierului Fiscu Constantin Mihai.
Consilierul Burghelea se află printre fondatorii UIPS,în prezent președinte executiv al partidului, iar acum este la al doilea mandat de consilier local.

Viceprimarul Bogdan Burghelea ne-a declarat că experiența profesională ar trebui să reprezinte un atuu în exercitarea funcției iar colaborarea cu primarul municipiului o vede ca benefică pentru dezvoltarea Sighișoarei.
„Cred că atât experiența profesională – sunt de aproape 20 de ani avocat, precum și experiența politică și administrativă – fiind la al doilea mandat de consilier local vor fi atuurile principale în exercitarea funcției de vice-primar. De asemenea, colaborarea îndelungată pe care o am cu primarul în funcție, Iulian Sîrbu, oferă premisa unor realizări benefice și mai rapide pentru locuitorii municipiului Sighișoara.” a declarat viceprimarul ales Bogdan Burghelea.
Viceprimarul municipiului Bogdan Burghelea este sighișorean, cu studii primare și liceale urmate la Sighișoara, la Şcoala Generală nr. 1, Sighişoara, secţia germană și la Liceul Teoretic ”Joseph Haltrich”, Sighişoara, profilul filologie-istorie, secţia germană.

Este absolvent al Universității Româno-Americane, Facultatea de Drept și în prezent urmează cursurile de masterat ale Universității Lucian Blaga Sibiu , Facultatea de Drept
Viceprimarul ales este consilier în cadrul Consiliului Baroului Mureș și în cadrul Consiliului Uniunii Barourilor din România

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara