RadioSon: Conferință Internațională UNESCO la Sighișoara

0
316
views

Institutul de Arheologie Iași, în parteneriat cu Municipiul Sighișoara și Institutul Național al Patrimoniului organizează, în perioada 10-14 octombrie 2018, la Sighișoara o Conferința Internațională.

Conferința are ca scop discutarea și împărtășirea bunelor practici privind gestionarea siturilor patrimoniului mondial.
Vor fi prezenți la Sighișoara peste 40 de experți în domeniul managementului siturilor culturale înscrise în Lista Monumentelor Mondiale din diverse state ale lumii. Deschiderea oficială a conferinței va avea loc în data de 11 octombrie 2018, ora 09.00, în Sala Festivă a Municipiului Sighișoara.

Tot în această perioadă și în dialog cu conferința, se va desfășura și Expoziția Patrimoniu/Artă/ Acțiune Contemporană ce ilustrează elocvent actualul trend european de animare a unor situri valoroase de patrimoniu prin intervenții de artă contemporană.
Sighișoara are nevoie de respirație creativă, un suflu artistic stimulant, revigorant, îndemnând la reflecție din perspective noi asupra orașului și edificiilor sale istorice, spun initiatorii expozitiei.
Artiști cunoscuți pe scena artelor vizuale românești, cu sprijinul agenților economici sighișoreni, propun lucrări și soluții conceptuale inedite pentru situl istoric Sighisoara

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara