RadioSon: Foarte multe cursuri de reconversie profesionala vor fi organizate anul acesta la Sighisoara

0
490
views

Haciu Margareta, director AJOFM Sighisoara a declarat ca cei care doresc sa urmeze aceste cursuri o pot face gratuit iar acestea sunt recunoscute atat in tara cat si in strainatate. Singura conditie este ca sighisorenii si locuitorii din zonele limitrofe sa nu aiba un loc de munca, aceste cursuri fiind subventionate doar pentru astfel de cazuri.

Anul acesta pentru sighisoreni se vor organiza cursuri de reconversie profesionala pentru: comerciant vanzator produse alimentare, cofetar-patiser, lucrator crestere animale, bucatar, ospatar, receptioner, camerista, pizzer. Se vor organiza cursuri de reconversie profesionala si pentru: agent paza, confectioner cablaje auto, manichiura, pedichiura, maseur, dar si cursuri pentru: administrator pensiuni turistice, inspector resurse umane, dar si cursuri pentru competente antreprenoriale pentru sighisorenii care vor sa-si deschida propriile afaceri.
Pentru prima data au existat solicitari pentru organizarea unor cursuri de reconversie profesionala pentru muncitori plantatii si amenajari spatii verzi., directoarea AJOFM Sighisoara sustinand ca toate cursurile de reconversie profesionala sunt organizate in functie de cererea pietei.

Cursurile au durata cuprinsa intre doua luni jumatate si sapte luni jumatate, in functie de tipul de specializare. Acestea se organizeaza la Sighisoara iar daca nu exista 28 de persoane interesate pentru un curs, pentru a se forma o clasa, cei interesati de reconversie vor trebui sa urmeze cursurile la Targu Mures

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara