RadioSon: In august Saptamana Haferland in apropiere de Sighisoara

0
677
views

Festivalul “Săptămâna Haferland” își propune să atragă deopotrivă sasii întorsi acasă si turistii care vor să descopere o zonă de poveste, acesta fiind cel mai mare eveniment dedicat promovării culturii săsesti din Transilvania.
Primele patru editii ale festivalului Săptămâna Haferland au strâns peste 4000 participanti si s-au bucurat de prezenta a zeci de personalităti ale vietii culturale si sociale din România si din Germania.

De la an la an, numărul activitătilor cuprinse în programul festivalului a crescut, iar acestea au devenit din ce în ce mai diversificate: de la slujbe în bisericile fortificate, la proiectii de filme si până la baluri traditionale săsesti si expozitii de fotografie.
Cea de-a cincea editie a Săptămânii Haferland va avea loc în perioada 9 – 14 august 2017 si va include localitătile Fiser, Rupea, Viscri, Saschiz, Roades, Crit, Cloasterf si Mesendorf.
În cadrul festivalului, turistii români si străini vor putea să asiste la degustări de produse locale, concerte de muzică clasică si concerte gospel în bisericile fortificate, la balul traditional săsesc, precum si la demonstratii de mestesuguri. Foto: radioneumarkt.ro

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara