RadioSon: In weekend vom avea Zilele Culturii Germane la Sighisoara

0
2119
views

Evenimentul va incepe vineri 9 iunie la ora 16.00 in fata Forumului Democrat al Germanilor Sighisoara deschiderea urmand a fi realizata cu participarea grupului de copii “ Burgspatzen” si a clasei 0 de la Liceul teoretic Joseph Haltrich.
Din 9 pana in 11 iunie vom avea Zilele Culturii Germane in organizarea Forumului Democrat al Germanilor din România – Filiala Sighișoara, în parteneriat cu Parohia Evanghelică Sighișoara și Primăria Municipiului Sighișoara.

“Reforma Luterană în regiunea Sighișoara” este tema de anul acesta a Zilelor culturii germane.  Manifestarea va cuprinde expuneri, discuții, muzică și dans și se va desfasura in Cetatea Sighisoara.

Va fi sustinuta o prelegere inaugurala cu titlul “500 de ani de la reforma luterană – 475 de ani de la reforma luterană în Transilvania” , “Elevii vor discuta despre Luther” in cadrul unor prelegeri susținute de clasele a 11-a ale Liceului “Joseph Haltrich”, se va discuta despre Reforma luterană în Sighișoara și împrejurimi, despre “Reforma și ecumenism, va fi deschisa expoziția “Reforma bisericească în Europa de est – Transilvania iar duminica in ultima zi a manifestarilor va fi organizata o parada a portului și a dansului popular săsesc cu formațiile de dans din Bistrița, Sibiu, Sebeș și Sighișoara împreună cu fanfara “Schäßurg Brass” in 11 iunie cu incepere de la ora 14.00 in Piața Cetății.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara