RadioSon: Peste 100 de nuferi infrumuseteaza de anul acesta Lacul din Serches

0
954
views

Potrivit unei informări din urmă cu câțiva ani transmisă de Primăria Sighișoara consilierilor locali, Lacul Şercheş are doi proprietari. Consilierii solicitaseră o informare privind situaţia lacului iar când au aflat că s-a efectuat punerea în posesie a terenurilor din trupul de hotar Şercheş întocmindu-se titluri de proprietate pe numele foştilor membrii cooperatori, vechi proprietari ai terenurilor, au susţinut că luciul de albie este fosta albie a Târnavei şi nu se poate să fi existat proprietari pe aceasta.

Potrivit raportului realizat de seful Biroului de Cadastru şi Agricultura, doi sighişoreni au fost puşi în posesie în trupul de hotar Şercheş cu 5,43 ha, respectiv 3,85 ha, iar aceștia trebuie să respecte prevederile speciale de administrare a luciului de apă, așa cum specifică legea.

Deocamdată nu există intenții de amenajare și introducere în circuitul de agreement dar zona are potențial și era foarte apreciată în urmă cu câțiva ani ca loc de petrecere a timpului liber în natură.

Foto: Nicu Tescula

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara