RadioSon: PARADĂ CU O TRADIȚIE DE 150 DE ANI RELUATĂ AZI ÎN CONDIȚII SPECIALE. SUCCES LICEENILOR SIGHIȘORENI!!!

0
499
views

Emoţii, lacrimi de fericire, lacrimi de tristeţe… Fericirea că s-a încheiat un an şcolar, tristeţea că a fost ultimul. Acest amalgam de sentimente a caracterizat această dimineață când absolvenţii claselor a XII-a din cele trei licee sighişorene şi-au luat rămas-bun de la cei mai frumoşi ani ai vieţii, anii de liceu, şi au defilat mândri, încrezători şi optimişti.

Defilarea absolvenților sighișoreni s-a organizat astăzi în condițiile impuse de contextul pandemic, cu o participare mai mică din partea comunității și un traseu diferit de anii anteriori.
Defilarea absolvenților sighișoreni a pornit din Piața Cetății unde aceștia însoțiți de cadre didactice au fost întâmpinați de primarul municipiului Iulian Sîrbu care le-a transmis mesajul său în acest moment important al vieții.

Din Piata Cetății, însoțiți de Fanfara Sighișoara absolvenții au plecat spre Parcul Unirii unde au cântat împreună imnul Gaudeamu igitur iar apoi s-au retras spre liceele pe care le-au absolvit și unde îi așteptau colegii mai mici cărora le-au predat ștafeta, părinți, rude și prieteni. Au lansat spre cer baloane ca simbol al despărțirii de anii de liceu și al năzuinței spre un viitor bun iar apoi a urmat ultima oră de dirigenție.
Absolvenții s-au declarat bucuroși că Defilarea a putut fi organizată transmitându-ne ce reprezintă pentru ei acest moment
Interviu absolvenți
Defilarea de final de liceu a absolvenților sighișoreni s-a putut organiza anul acesta, în condiții speciale dat fiind contextul pandemic . Părinții s-au bucurat mult că acest lucru s-a putut întâmpla și unii ne-au declarat cu lacrimi în ochi că astfel un ciclu din viața acestor liceeni se încheie în mod firesc.


Tradiţionala defilare a Absolvenţilor este un obicei vechi de peste 150 de ani preluat de la saşii
sighişoreni din vremea şcolilor confesionale. Acesta a fost interupt doar anul trecut când contextul epidemiologic nu a permis organizarea Defilării absolvenților .
Succes tuturor absolvenților în drumurile pe care le vor urma.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara