RadioSon: Maine defilare a liceenilor Sighisoreni, in conditii speciale

0
468
views

Defilarea absolventilor de clasa a 12-a va avea loc maine cu respectarea normelor de prevenire Covid.
Elevii claselor a XII-a vor canta maine impreuna Gaudeamus si isi vor lua ramas bun de la cadrele didactice ce le-au calauzit pasii in ultimii patru ani.
Elevii celor trei licee se vor intalni in Piata Cetatii unde vor fi intampinati de primarul municipiului ce le va transmite urarile sale in acest moment important in drumul vieţii pentru absolvenţi

Apoi, insoţiţi de fanfară vor defila conform tradiţiei, însă dat fiind contextul epidemiologic s-a solicitat ca numărul aparţinătorilor care vor să-i felicite să fie limitat iar aceştia să se întâlnească cu elevii doar la liceul pe care elevii l-au absolvit şi nu şi pe traseu ca până acum.
Defilarea de final de liceu a elevilor sighişoreni a fost apreciată şi la nivel de inspectorat şcolar, unde s-a punctat că „În Sighişoara momentul absolvirii clasei a XII-a se desfăşoară într-un mod aparte pentru întreg judeţul, prin defilarea tuturor absolvenţilor de liceu. Obiceiul este cu atât mai valoros cu cât la acesta participă reprezentanţi din întreaga comunitate sighişoreană, martori la această bucurie”.

Atât autorităţile cât şi reprezentanţii unităţilor de învăţământ fac acum pregătiri pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a defilării de final de ani de liceu a liceenilor sighişoreni.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara