RadioSon: Manifestarile culturale si proiectele sociale ce au accesat Legea 350/2005 vor avea finantare

0
580
views

Astazi Proiectul de hotărâre privind aprobarea acordării finanțărilor nerambursabile din fonduri publice pentru activități de interes local, pentru proiectele de finanțare depuse în baza Legii nr. 350/2005 la nivelul Sighisoarei a primit votul consilierilor sighisoreni.
Proiectul de hotarare viza sprijinirea unor activitati culturale sau sociale in orasul nostru si pana acum s-a mai aflat pe ordinea de a sedintei de doua ori dar nu a intrunit numarul necesar de voturi.

Pe lista evenimentelor ce asteptau finantare se regasesc: Festivalul ProEtnica, Festivalul de muzica usoara Vocea Cetatii, deplasarea din aceste zile a Corului Vox Animi la Adriatic Dance and Festival din Croatia, editarea revistei Creneluri Sighisorene, proiectul “ Din inima si respect pentru seniori” , proiectul “ O sansa pentru nevoiasii fara adapost”, “ Functionarea internatului Gaudeamus”, “ Activitatile de toamna ale Asociatiei Culturale Kikerics” , organizarea Festivalului “ Academia Sighisoara”, proiectul “ Turismul sighisorea: identitate locala, branding si comunicare” dar si Targul Mestesugarilor, care din pacate nu a mai reusit sa primeasca finantare intrucat evenimentul s-a desfasurat.

Proiectul a fost votat de toti consilierii prezenti in sala, de la sedinta lipsind consilierul Stefanescu Constantin ( plecat din localitate) precum si consilierii UIPS care au transmis prin vocea consilierului Burghelea Bogdan” ca revenirea a 3-a oara la acelasi vor reprezinta o sfidare” sustinand ca proiectele ar fi trebuit discutate defalcat pentru analiza unor probleme.
Consilierul primarului Soneriu Laurentiu nu a fost de acord sustinand ca o comisie de evaluare din care au facut parte si consilierii a aprobat finantarea acestor proiecte, asa cum prevede si legea, ca a existat o perioada de contestatii in care nimeni nu s-a aratat impotriva proiectelor aprobate.
Facand referire la aceasta comisie si consilierul Colceriu Dan a precizat ca “ in comisie s-au aflat si reprezentanti ai Consiliului Local si orice consilier putea cere lamuriri.”
A fost mai vehement consilierul Gavrila Ionel, sustinand ca “ este inadmisibil ca activitatile culturale si sociale ale Sighisoarei sa nu fie votate “.
Proiectul de hotărâre privind aprobarea acordării finanțărilor nerambursabile din fonduri publice pentru activități de interes local, pentru proiectele de finanțare depuse în baza Legii nr. 350/2005 la nivelul Sighisoarei a primit votul tuturor consilierilor sighisoreni prezenti in sala.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara