RadioSon: Nu a fost aprobata infiintarea Clubului Sportiv Municipal Sighisoara, institutie publica subordonata Consiliului Local

0
583
views

Proiectul de hotarare avea nevoie de 13 voturi dar a obtinut 9 voturi ale consilierilor locali. Clubul urma sa cuprinda sub tutela sa toate ramurile sportive din municipiu iar initiatorii au declarat ca se asigura astfel cadrul pentru finantarea sportului sighisorean in contextul in care noile modificari legislative permit finantarea din bugetul local a activitatilor sportive ale structurilor sportive aflate in subordine in limita a maxim 5% din buget.

Consilierii care nu au votat acest proiect s-au aratat sceptici in ce priveste aceasta finantare. Astfel consilierul Coman Florian a sustinut ca banii ar putea sa ajunga la salarii daca organigrama va fi incarcata, dar Soneriu Laurentiu consilierul primarului a precizat ca si organigrama si numarul de personal vor fi votate de Consiliul Local Sighisoara. Si consilierul Burghelea Bogdan a cerut lamuri in ceea ce priveste procentul de finantare de le bugetul local al CSM. „ Va fi 2, 3 sau 5% ? a intrebat consilierul iar Soneriu Laurentiu consilierul primarului a raspuns ca din primele calcule o alocare de 2% in momentul de fata ar fi suficienta.

O propunere de organigrama si salarizare a cerut si consilierul Constantin Stefanescu. Nu au participat la vot si la discutii consilierii Sirbu Iulian si Lazar Florin din motive de incompatibilitate si s-au abtinut consilierii Colceriu Dan, Stefanescu Costantin, Coman Florian, Stoica Dorina, Duma Felix, Ciotlos Ioan, Burghelea Bogdan si Pop Claudiu. Parintii copiilor au parasit dezamagiti sala. Ei au precizat in timpul discutiilor ca de ani de zile sustin financiar activitatea sportiva a copiilor si ca de multe ori Sighisoara era singurul oras fara finantare la competitii sportive. Si profesorul Forsea Gheorghe a precizat ca sportul sighisorean este in prabusire si are nevoie de sustinere. Proiectul de hotarare privind infiintarea Clubului Sportiv Municipal Sighisoara s-ar putea sa se regaseasca pe ordinea de zi a unei viitoare sedinte.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara