RadioSon: O nouă etapă pentru construcția podului peste râul Târnava Mare

0
400
views

Vineri, în ședință ordinară consilierii sighișoreni vor dezbate și vor vota Proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a documentației în faza de proiect tehnic și Detalii de Execuție pentru Podul peste râul Târnava Mare.

În prezent legătura între cartierul de locuințe Târnava II și restul municipiului se realizează printr/un pasaj subteran cu circulație alternantă și două traversări la nivel cu calea ferată dublă electrificată. Potrivit raportului de specialitate dezvoltarea cartierului impune asigurarea unei căi facile de acces la DN13, realizarea acestui pod și a drumului de legătură aferent fiind cuprinsă în Planul Urbanistic General. Tot în raport se precizează că realizarea unei legături directe fără a mai folosi DN 13, a celui mai mare cartier a Municipiului Sighisoara cu gara, autogara, piața agro-alimentară va duce la decongestionarea traficului mai ales în orele de vârf de pe str Gheorghe Lazăr, Consiliul Europei și Mihai Viteazu.

Lungimea totală a traseului nou proiectat ar urma să fie de 800 m, inclusiv podul, iar lungimea totală a podului 70 m, cu o lățime a pății carosabile drum de 7,00 m, lățime parte carosabilă pod 7,8 m și lățime trotuare pietonale 1,5 m.
Valoarea investiției pentru construcția acestui pod este de peste 9,2 milioane de lei.
Cea mai mare parte a finanțării, respective 6,5 milioane de lei(71,3%) va fi acoperită din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, prin PNDL 2 (Programul Național pentru Dezvoltare Locală), restul urmând să fie acoperit din bugetul local.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara