RadioSon: Prima conferinta dedicata Festivalului Sighisoara Medievala 2017

0
2137
views

Prima conferinta dedicata Festivalului Sighisoara Medievala 2017.
Fara bilete de intrare la Festival. Evenimentul se va axa pe istoria locala. Astazi a avut loc prima conferinta de presa dedicata Festivalului Sighisoara Medievala 2017. Conferinta a fost sustinuta de primarul municipiului Ovidiu Malancravean, Nicolae Tescula director al Muzeului de istorie, Oana Sitea Directia Relatii Publice si Comunicare si Luciana Baicea reprezentant al societatii careia i-a fost atribuit contractul pentru prestari servicii artistice, asigurarea logisticii si a promovarii festivalului.

Primarul municipiului Ovidiu Malancravean a declarat ca Sighisoara se poate mandri cu un pionierat, fiind primul oras din tara in care s-a organizat un festival medieval, in urma cu 25 ani. Primarul a mai adaugat ca se bucura ca de anul acesta se reia organizarea evenimentului si ca intrarea gratuita la eveniment este un gest de normalitate in contextul in care acesta reprezinta un serviciu cultural oferit sighisorenilor si turistilor.

Editia de anul acesta a Festivalului Sighisoara Medievala se va axa pe istoria locala si va avea la baza o poveste legata de istoria Sighisoarei, poveste mai putin cunoscuta publicului larg, povestea salvarii urbei de catre Angelina. Despre aceasta poveste a oferit detalii dr Nicolae Tescula- directorul Muzeului de istorie Sighisoara.

Festivalul Sighisoara Medievala se va desfasura in perioada 28-30 iulie si va avea ca tema Taina Curierului Secret.

Sunt 10 zone de desfasurare a evenimentelor in cadrul editiei de anul acesta a Festivalului Sighisoara Medievala. Potrivit Lucianei Baicea la editia de anul acesta a Festivalului Sighisoara Medievala se doreste aducerea atmosferei de sarbatoare in Cetatea Sighisoara si purtarea turistilor si a sighisorenilor prin istoria dintre zidurile Cetatii.  Luciana Baicea a prezentat si cum a fost construita editia de anul acesta a Festivalului Sighisoara Medievala facand referire la activitatiile din Piata Cetatii, unde va fi amplasata scena principala si unde vor fi sustinute concertele de muzica medievala si muzica folk, zona Scolii de Muzica unde vor avea loc atelierele de dansuri medievale si Piata Ratustelor, dedicata activitatilor pentru copii: ateliere, teatru de papusi, jocuri cu tematica medievala.

In afara acestor spatii, vor exista si zone unde se vor desfasura activitatile conexe: reprezentatii ad-hoc, piese de teatru interactiv, ateliere de mestesugarit. In Sala Festiva vor fi organizate conferinte pe tema istoriei locale, in zona Bisericii Manastirii va fi amenajata o expozitie foto cu imagini din primele editii ale Festivalului Sighisoara Medievala iar in Sala Sander 20 de artisti platici spanioli vor expune in cadrul Expozitiei internationale de pictura „ Cultura si comunicare prin arta”. Editia de anul acesta a Festivalului Sighisoara Medievala va mai include si concerte de muzica folk, de muzica medievala iar incheierea festivalului se va realiza cu un moment de mapping pe Casa cu Cerb din Piata Cetatii.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara