RadioSon: Proiectul “Bucate din Vecinătate” implementat cu fonduri europene, la Saschiz, un sprijn pentru producătorii locali

0
129
views

Proiectul “Bucate din Vecinătate” implementat cu fonduri europene, la Saschiz, un sprijn pentru producătorii locali.
La Saschiz a fost implementat de către Asociaţia Vecinătatea Femeilor, un proiect GAL din fonduri europene nerambursabile în valoare de peste 60.000 de euro, de care se bucură 14 producători locali.

Locuitorii judeţului Mureş pot comanda de pe internet “coşul ţărănesc cu bucate”. Livrarea se va face direct la domiciliul clienţilor prin intermediul unei maşini frigorifice.

”Coşul cu bucate conţine produse lactate, preparate din carne, gemuri şi pâine de casă ale producătorilor locali. “Am început ca proiect pe fonduri europene, depus la GAL, și ne străduim să menținem și să promovăm consumul de produse locale și producătorii locali. Suntem în parteneriat cu mai mulți producători din zona Târnava Mare, dar suntem în continuare deschiși către noi parteneriate. Din august 2020, când se finalizează proiectul, trebuie să continuăm aceeași activitate, care să meargă în continuare, ca o afacere locală”, a declarat Anca Dalmasso, coordonator proiect „Bucate din Vecinătate”.

Proiectul mai cuprinde şi o serie de activităţi gastronomice de promovare, printre care două târguri la Saschiz şi unul la Biertan.
Website-ul unde se vor putea face comenzile este bucatedinvecinătate.ro

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara