RadioSon: S-a aprobat concesionarea Turnului Croitorilor de la urcarea în Cetatea Sighisoara

0
317
views

In ședința ordinară a Consiliului Local s-a aprobat proiectul de hotărâre privind concesionarea Turnului Croitorilor din Cetate
Prin concesionarea imobilului Municipiul Sighișoara urmărește: întreținerea și protejarea construcției-monument istoric. Turnul Croitorilor va fi amenajat ca spațiu cultural-expozițional și educațional, fiind urmarită diversificarea și îmbogățirea ofertei turistice a municipiului și dezvoltarea turismului cultural, care reprezintă una din industriile de marcă ale municipiului, potrivit inițiatorilor proiectului.

Prin concesionare se dorește conferirea unei funcțiuni turistice și culturale imobilului, în urma amenajării acestuia, care să permită introducerea într-un circuit turistic prin expunerea spre public a obiectelor de patrimoniu muzeal aflate în colecția proprie și/sau colecții private.

Totodată se propune găzduirea ocazională în incinta turnului și pe terenul aferent a unor expoziții de lucrări inedite meșteșugărești și/sau demonstrații de manufacturare ale meșteșugarilor din zona Sighișoarei.
Tot în perimetrul Turnului Croitorilor de la urcarea în Cetate ar urma organizarea ocazională de evenimente cultural-educaționale pentru toate categoriile de vizitatori: concerte restrânse de muzică, ateliere de creație, proiecții de filme și documentare, reprezentații restrânse de teatru.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara