RadioSon: SĂPTĂMÂNA HAFERLAND VARA ACEASTA, ÎN SATELE SĂSEȘTI CUPRINSE ÎNTRE SIGHIȘOARA ȘI RUPEA

0
666
views

Festivalul „Săptămâna Haferland” va avea loc în perioada 30 iulie – 1 august în satele: Archita, Bunești, Viscri, Saschiz, Cloașterf, Rupea, Criț și Meșendorf.

„Săptămâna Haferland″ este un festival menit să promoveze cultura și tradițiile săsești. Intenția organizatorilor este de a promova atât cultura săsească, cât și turismul în zona cuprinsă între Rupea și Sighișoara, denumită “Țara Ovăzului” sau Haferland.

Programul ediției din acest an ne va aduce împreună pentru a descoperi tradițiile din Zona Haferland, cât și bogăția culturală a acestor locuri, au precizat organizatorii festivalului.
De la slujbe în bisericile fortificate, la proiecții de filme și până la baluri tradiționale săsești , expoziții de fotografie, degustari de produse traditionale, toate au reprezentat o atracție la edițiile anterioare pentru turiști dar și pentru locuitorii din zonă.

Anul trecut festivalul s-a desfășurat online, în perioada 31 iulie – 2 august, dat fiind contextul epidemiologic, fiind ediție inedită, în care publicul și-a arătat susținerea pentru comunitatea din zona Haferland.
Anul acesta Festivalul „Săptămâna Haferland” va avea loc în perioada 30 iulie – 1 august cu respectarea normelor de prevenire sanitară.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara