RadioSon: ȘCOALA ÎNCEPE FIZIC DOAR PENTRU O PARTE DIN ELEVII SIGHIȘORENI VĂ PREZENTĂM SITUAȚIA ȘI DIN LOCALITĂȚILE LIMITROFE

0
313
views


Doar o parte dintre elevii sighișoreni se întorc fizic mâine la școală, după vacanța de Paște.

Există două scenarii în care se desfășoară cursurile, iar Sighișoara trebuie să se adapteze scenariului corespunzător pentru o rată de incidență de 1,69 la mie cât înregistrează acum municipiul nostru.
Conform ordinului comun al Minsterului Sănătății și Ministerului Educației, acolo unde rata de infectare este mai mică de 1 la mie, participă la cursuri cu prezență fizică toți elevii. În localitățile cu o rată mai mare de 1 la mie, dar în care nu este instituită carantina, participă fizic la cursuri preșcolarii, elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale. De asemenea, ordinul pemite participarea la cursuri și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă.

În scenariul în care toți copiii merg la școală sunt 1.800 de localități, iar alte 1.400 au rata de infectare peste 1 la mie.
Sighișoara are o rată de incidență de peste 1 la mie, respectiv 1,69 la mie
În aceste condiții elevii sighișoreni de clasele V, VI, VII, IX, X și a XI-a vor începe şcoala miercuri, 5 mai, în sistem online.

În aceeași situație se mai află elevii din Albești cu o rată de incidență de 1,09 la mie iar elevii din celelalte localități limitrofe Daneș, Vânători, saschiz și Apold vor merge toți fizic la școală pentru că în aceste localități rata de incidență este de sub 1 la mie.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara