RadioSon: Zilele orasului Sighisoara 2017

0
6084
views

Actualizare 25 Aprilie 2017 – Informatii noi despre Zilele orasului Sighisoara din 19-21 Mai 2017 si Program proiect Zilele Sighisoarei 19-21 Mai 2017

Zilele orasului vor fi organizate anul acesta la Sighisoara. Evenimentul este inclus in lista manifestarilor cultural – artistice ce se vor desfasura in acest an in orasul nostru iar maine in cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Local se va dezbate spre aprobare Proiectul de hotărâre privind organizarea de către Municipiul Sighișoara a evenimentului ,,Zilele Sighișoarei”, în perioada 19 – 21 mai.

Manifestari dedicate Sighisoarei au fost organizate pentru prima data in anul 2008 avand ca si slogan “Sighisoara suntem noi”, dar ulterior s-a renuntat sa se mai organizeze acest eveniment.
Luna mai a fost aleasa pentru organizarea Zilelor Sighisoarei pornind de la traditia saseasca a Scopationfest si a Sarbatorii de Mai- Majalis, sarbatori ale primaverii, care in trecut reuseau sa anime intreg orasul, dupa cum se precizeaza in raportul proiectului de hotarare.

Pentru organizarea Zilelor Sighisoarei se propune acordarea de la bugetul local a sumei de 187.000 lei. Zilele Sighisoarei ar urma sa se desfasoara in perimetrul: strada Morii, Piata Octavian Goga, Piata Sigma, scena festivalului urmand a fi amplasata in Piata Sigma.
Programul manifestarilor va cuprinde: sesiuni de comunicari stiintifice pe tema istoriei locale, sectiuni dedicate copiilor, sectiunea de arte vizuale, concerte corale, concerte de muzica folclorica, concerte pop-rock si dance, sectiunea sport, ateliere de creatie, mese rotunde.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara