RadioSon: Zona Covid a Spitalului Sighișoara extinsă iar la nevoie este în plan o nouă reorganizare a Spitalului

0
431
views

Potrivit directoarei dr. Sarolta Tanaszi, începând cu luna octombrie, odată cu creșterea numărului de cazuri de infectări, la Spitalul Sighișoara, spital suport, s-a extins zona Covid cu 10 saloane în cadrul Secției Medicină internă, și s-au alocat 20 paturi pentru internarea cazurilor confirmate Covid, Spitalul Sighișoara asigurând acum un total de 42 paturi pentru îngrijirea și tratarea pacienților confirmați: 22 la compartimentul de Pneumologie și 20 de paturi la Compartimentul Boli infecțioase 20 paturi. Potrivit directoarei Spitalului, la nevoie este în plan o nouă reorganizare a secțiilor pentru a asigura alte paturi suplimentare.

Spitalul Sighișoara dispune de 6 ventilatoare, 5 dintre acestea fiind folosite pe compartimentele Covid.
În ultima perioadă s-au achiziționat și livrat încă 5 paturi ATI, un aparat Roentgen digital, 2 aparate de ventilație, 10 injectomate, 2 monitoare funcții vitale , 2 EKG-uri cu 12 canale, 1 Ecograf.

Potrivit directoarei Spitalului, pentru tratarea bolnavilor internați la ATI s-a extins rețeaua de oxigen și s-a dublat cantitatea comandată săptămânal pentru a asigura necesarul în condițiile actuale.
La sfârșitul săptămânii Spitalul Sighișoara va primi un container mobil pentru triaj, până acum triajul bolnavilor realizându-se în cortul oferit de Unitatea Militară
Tot din această lună, mai précis din data de 16 noiembrie la Spitalul Sighișoara vor fi detașati 5 rezidenți specializați pentru Medicină internă și boli infecțioase pentru a sprijini activitatea pe compartimentele Covid din cadrul unității,
În perioada următoare vor avea loc lucrări pentru o nouă cale de acces în cadrul laboratorului de Radiologie și Imagistică medicală, pentru pacientii cu suspiciune sau confirmați Covid 19.
S-a reorganizat Compartimentul de primiri urgențe iar la Anatomie Patologică s-a finalizat reabilitarea acoperișului clădirii și sunt în curs de finalizare lucrări în interiorul și exteriorul clădirii.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara