Saptamana Haferland 2018, festival cu mestesug, sasesc

0
2469
views

In perioada 2-6 August 2018 va avea loc festivalul cu mestesug, sasesc, Saptamana Haferland. Sunteti invitati in satele transilvanene Archita, Roades, Saschiz, Rupea, Crit, Bunesti, Cloasterf, Mesendorf, Visci, pentru a lua parte la conerte, proiectii de film, workshop-uri cu mestesugari locali, preparate locale, activitati pentru copii, bal sasesc.

Festivalul “Săptămâna Haferland” își propune să atragă deopotrivă sașii întorși acasă și turiștii care vor să descopere o zonă de poveste, acesta fiind cel mai mare eveniment dedicat promovării culturii săsești din Transilvania. Primele patru ediții ale festivalului Săptămâna Haferland au strâns peste 8000 participanți și s-au bucurat de prezența a zeci de personalități ale vieții culturale și sociale din România și din Germania.

Mai mult, de la an la an, numărul activităților cuprinse în programul festivalului a crescut, iar acestea au devenit din ce în ce mai diversificate: de la slujbe în bisericile fortificate, la proiecții de filme și până la baluri tradiționale săsești și expoziții de fotografie. Cea de-a șasea ediție a Săptămânii Haferland va avea loc în perioada 2-6 august 2018 și va include localitățile: : Roadeș, Saschiz, Rupea, Criț, Bunești, Meșendorf, Cloașterf, Viscri.