Se demarează acțiunea de dezinfecție și montare a dispozitivelor cu soluții dezinfectante la blocurile de locuințe din Sighișoara

0
1126
views

Dezinfecția se realizează pe casa scărilor, precum și în alte spații comune, în Sighișoara urmând a fi dezinfectate 560 de scări de bloc aparținând asociațiilor de proprietari și locatari de pe raza municipiului.

În ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență Sighișoara, privind aprobarea unor măsuri pentru gestionarea bolilor înalt contagioase, desfășurată în data de 31.03.2020, s-a aprobat încredințarea către S.C. Ecoserv Sig S.R.L. a sarcinii de a asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza municipiului Sighișoara și de a dezinfecta casa scărilor precum și spațiile comune ale blocurilor, o dată pe săptămână. Substanța dezinfectantă folosită se regăsește în Registrul Național al Produselor Biocide aprobat de Ministerul Sănătății.

Acțiunile de dezinfecție se realizează în intervalul orar 7.00-15.00, administratorii asociațiilor de proprietari/locatari unde se vor desfășura aceste acțiuni urmând a fi anunțați cu privire la intervalul orar, modul de desfășurare a acțiunii, date referitoare la substanța folosită.

Pentru ziua de 31.03.2020 au fost programate asociațiile de proprietari de pe str. Anton Pann, iar în 01.04.2020 au fost programate acțiuni de dezinfecție la asociațiile de pe străzile Dumbravei, Plopilor și Mihai Viteazu, toate scările de bloc urmând a fi programate în decurs de o săptămână. S.C. Ecoserv Sig S.R.L. continuă zilnic și activitățile de dezinfecție a spațiilor publice, stațiilor de autobuz, locurilor de joacă și a parcurilor.