Sighisoara, orasul din Romania despre care strainii spun ca este rupt din basme

0
33740
views

Sunt foarte multe locurile frumoase in România care îi cuceresc pe turiștii străini, dar unul dinte ele iese în evidență printr-o atmosferă unică, Sighisoara.

“Acest mic oraș medieval cu alei pietruite, scări abrupte și piețe retrase a fost ultima mea oprire în România și a ajuns să fie punctul culminant. Sighișoara este ca o versiune mai frumoasă, mai mică, mai liniștită și mai lentă decat Brașov. Am impresia că nimic nu se întâmplă vreodată rapid și așa am încetinit și eu.”, a notat Lauren pe blogul ei Never Ending Footsteps.

“”De ce vrei să mergi în România?” Îmi amintesc că ofițerul de ambasadă m-a intrebat cu capul înclinat și cu ochii înșiși când făceam cerere pentru viza mea românească. “Vreau să merg la festivalul medieval din Sighișoara” I-am spus acest lucru cu un zâmbet pe față, chiar dacă ea a ridicat puțin sprâncenele în timp ce ascultă.” noteaza Dredel pe WhyStopOver.

“Cu străzi pietruite, clădiri pline de culoare și un oraș vechi prietenos pentru pietoni, este greu să nu te îndrăgostești de Sighișoara. Da, este un loc turistic. Și da, se poate simți un pic aglomerat vara. Dar merită o vizită.” prezinta Amanda in postarea 5 lucruri pe care le iubesti din Sighisoara pe blogul Dangerous Business.