Valiza cu calatorii: Sighisoara, o poveste medievala

0
866
views

Iata cum incepe poveste de pe Valiza cu Calatorii despre vizita in Sighisoara: “Dacă vrei să te simți transpus într-o altă epocă fără fie nevoie să inventezi mașina timpului, pornește la drum către Sighișoara. În atmosfera medievală te poți imagina un cavaler în armură strălucitoare, un trubadur vesel sau, într-un context mai macabru, chiar un tâlhar aflat la stâlpul infamiei.

Sighișoara este una dintre puținele orașe-cetăți locuite din lume. Aici, elementele universului medieval s-au păstrat întocmai. Vorbim despre peste 150 de case locuite, majoritatea având o vechime de peste 300 de ani. Culorile pastelate ale clădirilor și străduțele cu suveniruri te invită să le descoperi alene, pentru că graba nu există în cetate. Orașul a fost întemeiat de coloniștii sași la începutul secolului al XII-lea și s-a dezvoltat datorită meșteșugarilor, care erau organizați în bresle.

De aceea, când te vei plimba prin cetate vei observa că fiecărei bresle îi aparținea o anumită zonă a burgului. În timpul Evului Mediu, aceste bresle aveau obligația de a susține material biserica și de a întreține câte un turn din linia fortificațiilor. Fiecărui turn i-a fost atribuită denumirea breslei care îl întreținea, acestea fiind păstrate până astâzi. Din cele 14 turnuri care alcătuiau sistemul defensiv al cetății s-au conservat 9, printre care Turnul Cizmarilor, Turnul Croitorilor și Turnul Cojocarilor.”. Citeste tot articolul pe Valiza cu calatorii: Sighisoara, o poveste medievala si vei descoperii o multime de informatii si poze cu si despre Sighisoara, merita! Foto NG Photography, toate drepturile rezervate NG Photography.