RadioSon: Vesti bune pentru chiriasii ANL . Acestia ar putea sa nu mai plateasca chirii majorate

0
621
views

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a publicat un proiect de lege care modifică modalitatea de calcul a chiriilor ANL. Astfel, dacă astăzi chiriaşii unei garsoniere ANL ar trebui sa plăteasca cel puţin 170 de lei, în noua variantă vor achita cel puţin 85 de lei, adică o scădere de 50%. La fel, chiriaşii care locuiesc în apartamente cu două camere, care acum ar trebui sa plăteasca minim 237 lei, după noile calcule vor plăti cel puţin 120 de lei. Calculele sunt date de catre legiuitor pentru suprafete minimale.

In Sighisoara inca nu s-au facturat chirii majorate desi Ordonanta emisa anul trecut prevedea aplicarea acestor chirii de la 1 ianuarie. In localitatiile in care s-au aplicat majorarile au fost multi chiriasi care au parasit locuintele ANL, autoritatile sesizand acest lucru la minister, acesta reprezentand un motiv pentru propunerea de reducere a valorii chiriei.
O altă modificare din proiectul legislativ arată că valoarea de înlocuire a construcţiei nu va mai fi actualizată anual prin ordin de ministru, ci va fi actualizată cu rata inflaţiei.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara