RadioSon: Aparatură nouă la Spitalul Municipal Sighișoara

0
333
views

S-au luat și măsuri de organizare în contextul creșterii numărului cazurilor de coronavirus, pentru acoperirea serviciilor necesare, atât pentru secțiile Covid cât și Non Covid.

Potrivit managerului Spitalului Municipal, dr Tanaszi Sarolta, aparatura nouă a fost primită ieri și a fost solicitată prin CJCCI( Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției).
„În cursul zilei de ieri, 08.04.2021 s-au livrat prin CJCCI, de către Ministerul Sănătății 2 aparate de ventilație cu flux înalt și 3 aparate CPAP. Continuous Positive Airway Pressure pentru presiune pozitivă continuă în căile aeriene. Aparatele CPAP au fost solicitate de către Spital , pentru a se folosi în insuficiențele respiratorii medii în vederea ameliorării simptomelor de dispnee ale pacienților și pentru a preveni complicațiile date de hipoxia prelungită din cadrul insuficienței respiratorii, încercând să prevină agravarea simptomelor respiratorii și necesitatea utilizării unor metode invazive de ventilație mecanică.

Aparatele CPAP se pot folosi pe secții non-ATI pentru cazurile medii, permițându-ne să folosim mai eficient numărul limitat de paturi ATI.
Oxigenoterapia cu aceste aparate este mai ușor de suportat de pacienții cu forme medii de insuficiență respiratorie, față de metodele non-invazive și invazive utilizate la pacienții cu forme severe în terapie intensivă, pacienți care au nevoie de sedare medicamentoasă pentru a putea fi ventilați mecanic eficient.” a precizat dr Tanaszi Sarolta, manager Spital Municipal Sighișoara.
Potrivit conducerii Spitalului, în ultimele săptămâni se observă o tendință de creștere a cazurilor de coronavirus confirmate iar pentru acoperirea serviciilor necesare, atât pentru secțiile Covid cât și Non Covid se iau măsuri de suplimentare și organizare de personal.

“În decursul ultimelor 2 săptămâni s-a observat o tendință de creștere a cazurilor confirmate cu virusul SARS CoV-2 în cadrul unitatii, a fost necesară suplimentarea paturilor pentru a asigura tratarea și îngrijirea pacienților confirmați, de la 20 paturi din cadrul compartimentului de Boli infecțioase, prin alocarea a încă 32 de paturi în cadrul secției Medicină internă și 4 paturi în cadrul secției Pneumftiziologie pentru cazuri suspecte.
Cele 7 paturi ATI destinate pacienților confirmați sunt utilizate la capacitate maximă și la data prezentei, de dimineață erau internați 40 de pacienți confirmați cu SARS CoV-2 pe secțiile/compartimentele desemnate Covid, precum și 3 pacienți suspecți.

Pentru a asigura cât mai optim activitatea medicală în unitate, zilnic se iau măsuri de organizare și de suplimentare/asigurare personal la nevoie în secțiile cu risc.
În același timp se asigură și activitatea în zonele Non Covid, pentru a beneficia cât mai mulți pacienti de serviciile acordate , respectiv necesare.” a mai adăugat dr Tanaszi Sarolta.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara