RadioSon: Este în licitație construcția Podului peste Târnava Mare

0
708
views


Până în 20 februarie se pot depune ofertele pentru execuția lucrărilor podului ce va avea o lungime totală de 70,2 metri,

Podul va lega cartierul Târnava 2 Bărăgan de cartierul Viilor fiind un proiect foarte important pentru Sighișoara.
Primăria municipiului Sighișoara a demarat, în data de 22 ianuarie 2020, o licitație pentru execuția lucrărilor din cadrul proiectului ”Pod peste râul Târnava Mare – Municipiul Sighișoara”, documentația fiind publicată pe site-ul www.licitatiapublica.ro.

Potrivit primarului municipiului Ovidiu Mălăncrăvean, proiectul “a ajuns la maturitate”, se află în licitație pentru construcție și dacă se vor înscrie constructori și va fi desemnat câștigătorul, în termen de 18 luni ar trebui construit podul.

“ În sfârșit am ajuns la maturitatea acestui proiect, foarte important pentru municipiul Sighișoara. Este vorba despre Podul care va lega cartierul Târnava II, sau Bărăgan, cum îi mai spunem noi, de orașul vechi. Acest proiect se află în licitație pentru execuția lucrărilor. Până în 20 februarie pot fi depuse ofertele, sperăm să se înscrie constructorii la acest obiectiv de investiții. Suma este relativ mare, peste 9 milioane de lei cu tot cu TVA, iar lucrările vor dura 18 luni” a declarat primarul Sighișoarei Ovidiu Mălăncrăvean.
Podul va avea o lungime totală de 70,2 metri, lungimea suprastructurii de 63 metri, lățimea podului de 11,3 metri, lățimea părții carosabile va avea 7,8 metri, iar trotuarele vor avea 2 x 1,5 metri.
Construcția podului beneficiază de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală în baza contractului de finanțare încheiat în 02.05. 2018, până acum, când a ajuns la faza de licitație a execuției lucrărilor, trecând prin mai multe faze de proiectare și avizare. Foto: imagine ilustrativa.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara