Festivalul Sighisoara Medievala 2017

1
517
views

Actualizare 27.04.2017 – RadioSon: Festivalul Sighisoara Medievala nu a trecut de votul Consiliului Local. Proiectul de hotărâre privind organizarea de către Municipiul Sighișoara a Festivalului ,,Sighișoara Medievală” 2017, nu a trecut de votul Consiliului Local Sighisoara.
Municipalitatea a inclus pe ordinea de zi a sedintei de astazi organizarea ediției XXIV a Festivalului Sighisoara Medievala , în perioada 28-30 iulie 2017. Proiectul avea nevoie de 13 voturi pentru a fi aprobat, insa doar 12 consilieri au votat pentru, 6 consilieri s-au abtinut iar un consilier a lipsit de la sedinta.

Actualizare 21.04.2017 – Anul acesta Festivalul Sighisoara Medievala se va desfasura in perioada 28-30 iulie si va avea ca tema Taina Curierului Secret. Ateliere de dans medieval, teatru de papusi, teatru de umbre, teatru itinerant, concursuri de tras cu arcul, manuire de arme specifice epocii, recitari de poezie medieval, expozitii de artefacte, conferinte, concerte, spectacole, animatie stradala, foc de artificii, mapping ar urma sa includa programul de anul acesta al Festivalului Sighisoara Medievala iar pentru organizarea evenimentului ar fi necesara acordarea de la bugetul local a sumei de 450.000 lei suma necesara pentru achizitionarea serviciului de organizare festival- componenta artistica si logistica. Festivalul Sighisoara Medievala 2017 se desfasoara din anul 1992 iar anul acesta festivalul a ajuns la cea de-a 24-a editie.

Anul acesta va fi reluată organizarea Festivalului Sighişoara Medievală, cel mai mare şi mai longeviv festival medieval din România.

Festivalul nu a mai fost organizat în 2016, primarul municipiului Sighisoara, Mălăncrăvean,  anunţând atunci că primăria nu poate organiza proceduri conform noii legi a achiziţiilor publice pentru tot ce include o astfel de manifestare.

“Vrem să reluăm zilele orașului, Festivalul Medieval pe care să îl organizăm noi, ca primărie. De asemenea, Festivalul Folk și, în decembrie, Târgul de Crăciun. Calendarul evenimentelor culturale va fi aprobat în CL Sighișoara abia după ce se va adopta bugetul. Pentru Festivalul Medieval ne-am gândit să organizăm un concurs de proiecte, dar vom spune mai mult după adoptarea bugetului. Întreruperea festivalului de anul trecut nu a fost deloc benefică, dar trebuia să respectăm legalitatea. Sperăm ca acesta să se întoarcă de la comercial, la zona culturală, să predomine partea cultural-medievală”, a declarat pentru Agerpres primarul municipiului Sighisoara, Mălăncrăvean.

1 COMMENT

  1. […] Municipalitatea a inclus pe ordinea de zi a sedintei de astazi organizarea ediției XXIV a Festivalului Sighisoara Medievala , în perioada 28-30 iulie 2017 . Proiectul avea nevoie de 13 voturi pentru a fi aprobat, insa doar 12 consilieri au votat pentru, 6 consilieri s-au abtinut iar un consilier a lipsit de la sedinta. Va invit sa urmariti pagina dedicata evenimentului Festivalul Sighisoara Medievala 2017. […]

Comments are closed.