RadioSon: Concurs Cea mai frumoasa IE in cadrul Festivalului Vaii Muresului

0
981
views

Concurs “Cea mai frumoasă IE” in cadrul Festivalului Vaii Muresului .

Consiliul Județean Mureș în parteneriat cu Muzeul de Etnografie și Artă Populară Tîrgu-Mureș și Centrul Creației Populare Mureș organizează în cadrul celei de-a XIII-a ediții a Festivalului Valea Mureșului concursul ”Cea mai frumoasă IE”.
Scopul acestui concurs este de a educa vizitatorii Festivalului cu privire la modele tradiționale de cusături utilizate pentru o IE. Modele de pe iile și costumele populare românești sunt modele străvechi care simbolizează Soarele, Luna și alte zeități ale unor astre sau ale naturii.
“Astfel, încurajăm toți vizitatorii să vină la Festival îmbrăcați în IE, la fața locului având posibilitatea de a afla de la specialiști dacă modelele de pe obiectul de îmbrăcăminte sunt sau nu autentice, chiar dacă IA a fost confecționată de curând.” au declarat organizatorii Festivalului Vaii Muresului.

Fiecare persoană înscrisă în concurs va fi fotografiată astfel încât să se vadă bine modelul de pe IE. Juriul va fi format din specialiști ai Muzeului de Etnografie Mureș și Centrului Creației Populare Mureș. Vizitatorii se vor putea înscrie în concurs în ambele zile ale evenimentului. Câștigătorul va fi anunțat pe scenă înainte de recitalul Paulei Seling din data de 30 iulie.
Ia câștigătoare va face parte din imaginea ediției a XIV-a a Festivalului Valea Mureșului.

STIRE OFERITA DE RadioSon Sighisoara