Zig Zag prin Romania: Singurul muzeu din Romania organizat pe verticala – Turnul cu Ceas, Sighisoara

0
1801
views

Promovarea orasului medieval din Transilvania continua pe blog-ul Zig Zag prin Romania, prin prezentarea unei Turnului cu Ceas din Cetatea Sighisoarei.

“Orașul Sighișoara respiră istorie cu fiecare colț al ei. Construcțiile și monumentele s-au păstrat de-a lungul timpului, au fost conservate foarte bine și cu siguranță, merită o vizită.

Acoperișul este baroc, ceasul și figurinele se potrivesc renașterii iar restul construcției este o combinație între gotic și romanic. Tot ceea ce înseamnă boltă cu arc este romanic iar arcul frânt este romanic.

Șapte figurine din lemn de tei, ce simbolizează zilele săptămânii se rotesc o dată pe zi la ora 00.00. Ele marchează un nou început al unei zile mai bune decât cea care a trecut. Printre figurine regăsim: Zeiţa Dreptăţii, Toboşarul, Justiţia, Răsăritul Soarelui, simboluri ale conduitei de zi cu zi încă din cele mai vechi timpurile.”

Citeste tot articolul si vezi superbele poze realizate, pe pagina  Singurul muzeu din România organizat pe verticală – Turnul cu Ceas, Sighișoara al blogului Zig Zag prin Romania si urmareste aventura lor promovand cele mai minunate locuri din Romania.