New Zeeland Herald: Transilvania: fețele bune, rele și urâte ale bântuirii românești a lui Dracula

0
1565
views

Una dintre cele mai apreciate publicatii din Noua Zeelanda, a publicat zilele trecuta o prezentare a mitului Dracula, cu bune si rele din punctul de vedere al unui turist.

“Fiul reginei britanice nu este însă singurul prinț cu o miză în Transilvania. Vlad al III-lea este considerat a fi inspiratia pentru romanul lui Bram Stoker din 1897, Dracula. Prințul din Țara Românească din secolul al XV-lea a avut un o inclinatie spre pedepse aspre. El și-a bătut cuie în capul vrăjmașilor săi nefericiți și i-a lăsat cadavrele să se putrezească, câștigând porecla Vlad Țepeș. În aceste zile, turiștii ‘cu dorinta de a vedea sange’ sunt fascinati de de turnuletele și turnurile ale Castelului Bran, o fortăreață impunătoare care se potrivește cu descrierea facuta de Stoker, al castelului lui Dracula ‘deasupra unei vai pe o stanca, cu un rau curgand sub el’.

Etnicii germani, cunoscuți drept sașii transilvăneni, au construit orașul Sighișoara în secolul al XII-lea și de atunci s-au schimbat puține lucruri. Recunoscut ca un sit al Patrimoniului Mondial de către Unesco, centrul medieval fortificat este unul dintre cele mai bine conservate din Europa și este suficient de mic pentru a explora pe jos în câteva ore. Înapoi la nivelul străzii, o placă pe o casă galbenă strălucitoare marchează unde sa născut Vlad Tepes III, în 1431.” Citeste tot articolul pe New Zeeland Herald: Transilvania: fețele bune, rele și urâte ale bântuirii românești a lui Dracula